Uniunea Europeană a condiționat ajutorul de 100 de milioane de euro pentru guvernul moldovean de îndeplinirea unor reforme, dar instituțiile din Republica Moldova pot totuși atrage, separat, fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare.

UE va continua să sprijine condiționat Republica Moldova în 2018. Pe lângă ajutorul macro-financiar de 100 de milioane de euro, promis Guvernului moldovean condiționat, UE va susține proiecte investiționale ale autorităților publice locale, ONG-urilor și chiar pentru dezvoltarea sectorului privat - proiecte menite să îmbunătățească viața oamenilor simpli.

Negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018, Siegfried Mureșan, a vorbit, într-un interviu pentru Report.md, despre dezamăgirea UE și despre încercarea acesteia de a se asigura, printr-un „acord pre-nupțial” că cineva nu va fugi cu banii.

 

„746 de milioane de euro a primit Republica Moldova de la UE în ultimii 7 ani – o sumă mare. Vorbim de bani gratis pe care Republica Moldova nu trebuie să-i întoarcă vreodată. 746 de milioane de euro sunt mulți bani pentru o țară mică”.

Citiți continuarea articolului pe Report.md