"Prezența la ONU a unui ministru român care nu poate rosti liber nici măcar două fraze în limba engleză este o rușine." - a reacționat europarlamentarul Siegfried Mureșan după ce Gazeta de Sud a arătat discursul ministrului Olguța Vasilescu la ONU.

"Deplasarea acestui ministru la New York a fost inutilă, iar cheltuielile suportate din bani publici sunt risipă de bani! E timpul să nu mai trimitem nulități în lume. - a declarat, dur, Siegfried Mureșan, pe pagina de Facebook.

Gazeta de Sud a publicat un clip video care arată discursul ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a participat pe 13 martie la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru conditia femeii, care a avut loc la New York.

"Într-o engleză foarte greu de înțeles și foarte greoi pronunțată, Olguța Vasilescu a susținut un discurs pe care l-a citit de pe foaie. Textul citit de ministrul Muncii era despre femeile din România și despre modul în care acestea sunt integrate pe piața muncii." - scrie Gazeta de Sud

"Mâine voi vorbi în franceză"

Olguța Vasilescu a reacționat la comentariile negative apărute în urma discursului său de la ONU și a afirmat că ea consideră că s-a prezentat decent. De asemenea, a anunțat că miercuri va vorbi în franceză.

"Pentru cineva care n-a facut nicio ora de engleză în școala și avea de ales între engleză, spaniolă, arabă și chineză, m-am prezentat decent. Mâine e Organizația Internațională a Francofoniei și voi vorbi în franceză", a reacționat ministrul.