După ce premierul Ciucă a fost luat și el prin surprindere de începerea școlii, a venit și rândul ministrului educației să facă declarații înfiorătoare.

La începutul ședinței de guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă - luat ieri prin surprindere de începutul școlii - a invocat vechea problemă a toaletelor din curtea școlii.

”S-au făcut demersuri ca numărul acestor unități de învățământ să fie redus, totuși au rămas un număr destul de mare și, din punctul meu de vedere, este inacceptabil. Motiv pentru care, ieri, în videoconferință, am solicitat tuturor autorităților, conducerii Ministerului educației, precum și autorităților locale, , ca până la finele anului să mi se prezinte planul pe care l-ați cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că în urmă cu trei-patru ani erau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului educației, vom rămâne cu 100 de școli, și e vorba de școli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio școală în România”, a spus premierul.

Răspunsul ministrului s-a înscris în aroganța-i binecunoscută.

”Este o problemă exagerată și este legată de foarte multe ori de calitatea educației. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației. Din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată”.