Ministrul justiției, Stelian Ion, a afirmat vineri că ''dosarul 10 august nu se termină aici''.

”Este foarte important să așteptăm motivarea ... Până nu vedem motivarea nu putem avea o imagine de ansamblu cât de cât clară din punct de vedere al anchetei”, a declarat Stelian Ion, pe fondul nemulțumirilor provocate de clasarea dosarului 10 august de către Tribunalul București.

”Până nu vedem motivarea nu putem avea o privire de ansamblu cât de cât clară asupra a ce s-a întâmplat din punct de vedere procedural, din punct de vedere a anchetei desfășurate și din punct de vedere al adevărului. Solicitarea mea pentru toată lumea, solicitarea mea pentru public, pentru cei care au formulat aceste plângeri, printre care mă număr și eu, să avem răbdare să vedem acea motivare", a afirmat Stelian Ion, într-o conferință de presă.

"Cert este că dosarul '10 august' nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secția parchetelor militare și acea parte își va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacțiunile jandarmilor subordonați, interacțiunile directe cu manifestanții. De asemenea, mai există o zonă a acestui dosar referitoare la alte persoane care nu dețineau funcții de militari, dețineau funcții executive sau administrative în acea persoană. Nici cu privire la acele persoane și fapte nu s-a luat o decizie finală", a declarat ministrul justiției, amintind că și el a fost în stradă, în perioada în care Justiția era sub ”asaltul PSD. 

Pe de altă parte, e ”greșită” așteptarea ca vreun dosar să se rezolve la Ministerul justiției:

"Potrivit legii, ministrul justiției nu poate interveni, ar fi foarte grav să se întâmple așa și ar fi foarte grav să avem o lege care să permită să intervină în dosare aflate în curs de soluționare în urmărirea penală sau în instanțele de judecată. Deci, dacă există vreo așteptare din partea cuiva, în sensul în care ministrul justiției ar putea interveni în vreun fel în acest dosar, le spun foarte clar că nu se poate întâmpla, și foarte bine că nu e așa, altfel am avea o reîntoarcere în niște vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere".