Ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, a anunțat marți că România este dispusă să găzduiască mai mult de patru meciuri în cadrul Campionatului European de fotbal EURO 2020.

"Pot să confirm că Bucureștiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul EURO 2020 care s-a amânat cu un an. Din păcate există în Europa orașe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii și deja au anunțat, oficial sau nu, că au dificultăți în a-și onora angajamentul luat pentru anul acesta. În acest context pot spune foarte clar și limpede că noi ne afirmă disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ține de onoarea, ține de imaginea și posibilitățile acestei țări. Acest lucru l-am discutat și cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat și președintelui Federației Române de Fotbal, cu care am discuții constante”, a precizat Ionuț Stroe, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

”Am scris deja o Hotărâre de Guvern care va reconfirma în mod oficial angajamentul nostru ferm pentru organizarea acestui extrem de important eveniment. Probabil că mâine va intra în ședința de Guvern. Este un document care practic declară de interes public și de importanță națională acest Campionat European de fotbal de anul viitor. În momentul de față Hotărârea de Guvern se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, unde probabil are deja obținut avizul. Iar mâine va intra pe ordinea de zi a Guvernului sub rezerva obținerii unui aviz similar din partea Ministerului Justiției. Eu sper ca prin această Hotărâre de Guvern să fim foarte bine înțeleși că ne dorim mai mult de la acest important eveniment care practic ne va aduce vizibilitate în plus, va crea imagine României și ne va aduce multiple beneficii economice și, bineînțeles, va suplimenta resursele pe care le putem atrage", a adăugat ministrul tineretului și sportului.