Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, în ședința solemnă, că Parlamentul este "inima și mintea națiunii", afirmând o națiune își poate pierde teritoriul și populația, însă, rămâne "vie" dacă Legislativul funcționează.

"Privind înapoi cu un veac, înțelegem mai bine că Parlamentul nu este o instituție printre altele, o putere alături de ele. Parlamentul este sinteza națiunii pe care o reprezintă. Este garantul supraviețuirii națiunii (...)Parlamentul este mintea și inima națiunii. (…) Națiunea există atât timp cât Parlamentul ei lucrează. (…) O națiune își poate pierde teritoriul, populația, Capitala și armata, dar rămâne vie și trează atâta timp cât continuă să fie întrupată de Parlament", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în ședința solemnă, făcând referire acțiunile Parlamentului din anul 1917 și la mesajul transmis de acesta, potrivit Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că toate instituțiile statului pot dispărea, însă, cât timp Parlamentul legiferează națiunea este "neînvinsă”.

"Toate celelalte instituții și puteri ale statului pot fi copleșite, ori pot dispărea, dar atâta timp cât Parlamentul deliberează și legiferează națiunea rămâne întreagă și neînvinsă", a spus Tăriceanu.