Ministrul Finanțelor a acuzat protestatarii care se opun schimbărilor din sistem și s-a întrebat de ce aceștia nu protestează la STS sau la Palatul Cotroceni.

"Indiferent de culoarea politică, cred că trebuie să luăm o decizie foarte clară și cei care pot să ia decizii vizavi de pedepsirea celor vinovați să o facă. Dacă se permit situații de acest tip să se continue, înseamnă că vom ajunge și în a doua zi și în a treia zi în aceeași situație. (...) S-a făcut apel la acest consens politic în foarte multe situații, dar probabil că nu se dorește acest lucru. Fiecare încearcă să dea vina pe celălalt, ceea ce nu este corect față de cetățeni. (...) Probabil că mâine în CSAT o să avem o discuție foarte tranșantă, foarte deschisă, poate chiar mai contondentă decât era de obicei", a declarat luni seara Eugen Teodorovici, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, referindu-se la măsurile care trebuie luate pentru a se evita producerea unor tragedii precum cea de la Caracal, relatează Agerpres.

În condițiile în care la ieșirea din curtea sediului PSD se aflau mai mulți protestatari cu un banner pe care scria: "Voi le-ați ucis!!!" și care i-au apostrofat pe toți liderii social-democrați care au participat la ședință, Teodorovici a arătat cu mâna spre ei, acuzându-i pentru faptul că se împotrivesc schimbărilor din sistem.

"Haideți să vedem raportul final al ministrului de Interne, al celor care sunt îndreptățiți pe această zonă. Este clar că sistemul, așa cum este astăzi, nu trebuie să mai meargă în felul acesta. Este o chestiune care se întâmplă în special din cauza dânșilor, să știți, din cauza celor care țipă, celor care se împotrivesc schimbărilor în sine în sistem", a spus el.

De asemenea, Teodorovici s-a întrebat de ce protestatarii nu merg la Palatul Cotroceni, având în vedere că STS nu ține de Guvern: "Vi se pare normală o astfel de abordare? Dar de ce aici și nu, poate, la Palatul Cotroceni. STS, știți foarte bine, că nu ține nici de PSD, nici de Guvern".

Teodorovici a menționat că nu s-a discutat în ședința CEx propunerea prim-ministrului Viorica Dăncilă referitoare la convocarea unui referendum și că modificările actelor normative for fi realizate în funcție de recomandările comisiei parlamentare.

Potrivit HotNews.ro, social democrații se tem că tragedia de la Caracal va amplifica și va alimenta protestele la adresa guvernării și va menține un val de ură la adresa partidului.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă le-ar fi reproșat liderilor PSD că au lăsat-o singură și nu au reacționat public în cazul tragediei de la Caracal. De altfel, liderii PSD, inclusiv Viorica Dăncilă au evitat să facă declarații de presă atât în debutul ședinței cât și a finalul acesteia.