Mai multe împușcături și zeci de victime s-au înregistrat în orașul american Las Vegas. Poliția anunță că principalul suspect a fost lichidat. Încă nu se știu motivele care au dus la acest atac armat. Un român ar fi rănit.

UPDATE 3 octombrie 

Autoritățile au găsit arme de foc, explozibil și mii de gloanțe la domiciliul presupusului atacator, Stephen Paddock, situat la circa 120 de kilometri de Las Vegas.

Polițiștii au descoperit multe arme de foc și în camera lui Paddock de la hotelul cazino Mandalay Bay, de unde bărbatul de 64 de ani ar fi tras în spectatorii strânși la un festival de muzică country, înainte de a se sinucide.

Organizația teroristă Statul Islamic a revendicat atacul, susținând că Paddock s-a convertit recent la islamism, dar FBI a dezmințit informația, spunând că cel mai sângeros atac armat din istoria SUA nu are legătură cu nicio organizație teroristă internațională.

++++++++++++

UPDATE 4 Autoritățile anunță că bilanțul victimelor se ridică acum la 59 de persoane decedate și peste 520 de persoane rănite.

UPDATE 3 Un român în vârstă de 24 de ani s-ar afla printre persoanele rănite în urma atacului din Las Vegas. Informația a fost dezvăluită de mama acestuia, pe Facebook.

„Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugați pentru fiul meu care a fost împușcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar în aceste momente se află într-o stare critică în sala de operații și ar aprecia toate rugăciunile voastre”, a scris românca, care a postat și o fotografie cu fiul său pe patul de spital, intubat.

Femeia lucrează în hotelul din care a tras atacatorul.

UPDATE 2 Autoritățile anunță cel puțin 50 de morți și aproximativ 400 de răniți în urma incidentului. Poliția nu a catalogat atacul ca fiind unul terorist. Atacatorul s-a sinucis, spune Poliția. o femeie, care ar fi complice, a fost arestată.

UPDATE 1 Suspectul principal a fost găsit mort la etajul 32 al unui hotel de lângă cazinou. Șeriful poliției din Las Vegas a anunțat că presupusul atacator era un rezident al orașului. Numărul victimelor este de peste 20 de morți și 100 de răniți.

***** Știrea inițială

Cel puțin două persoane au fost ucise luni și 24 au fost spitalizate cu plăgi împușcate în Las Vegas, anunță Reuters, care citează un purtător de cuvânt al spitalului local.

Poliția a intervenit în forță. „Verificăm informații conform cărora ar exista un atacator înarmat activ în interiorul sau în jurul cazinoului”, a scris poliția pe Twitter.

Conform publicației Las Vegas Sun, citată de Agerpres, s-a tras asupra mai multor persoane, printre care și un polițist, în timpul unui concert de muzică country care se desfășura în aer liber în zonă.