Europa are acum mai mulți oameni în vârstă decât tineri. Povara economică a unei populații îmbătrânite va fi dusă de tinerii europeni, dar sunt ei capabili să facă acest lucru? Ce poate face Parlamentul European pentru a-i pregăti?

EurActiv a stat de vorbă cu tineri din Europa despre provocările cu care aceștia se confruntă și ce pot face europarlamentarii pentru a ajuta tinerii să depășească obstacolele.

În condițile în care speranța de viață crește, dar rata natalității e în scădere, tinerii de astăzi vor avea de susținut mai mulți pensionari și costuri sporite de îngrijire. Are Europa suficiente resurse să-i țină în Uniune sau vor fi atrași de mirajul tehnologic al Silicon Valley? Pot instituțiile europene să susțină crearea unui număr suficient de locuri de muncă sau amplificarea populismului și ascensiunea extemiștilor îi vor îndepărta pe tineri? Sunt sistemele de educație europene suficient de capabile pentru a pregăti tinerii pentru noua economie digitală? Pot fi luate mai multe măsuri pentru a sprijini antreprenorii?

Tinerii europeni oferă câteva răspunsuri și unele sugestii adresate eurodeputaților în acest material realizat de EurActiv.com, cu sprijinul Parlamentului European. (materialul video are disponibilă o subtitrare în limba română)