Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a fost criticat, din nou, de premierul Mihai Tudose, în debutul ședinței de Guvern de vineri.

Șeful Executivului s-a arătat nemulțumit de pierderile de la Tarom, CFR Marfă și CFR Călători, dar și de faptul că oamenii desemnați să verifice stadiul lucrărilor pe diferite porțiuni de autostradă nu s-au deplasat la locurile indicate, scrie Digi24.

"Cuc: Referitor la Tarom, dacă îmi dați voie o secundă, aș vrea să fac următoarele mențiuni. Pierderile de la Tarom sunt cele pe care le-ați amintit, dar trebuie să ținem cont de următorul fapt: Tarom a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor și, totodată, în urma unor decizii comerciale care au fost luate în 2016, anumite rute au fost anulate, rute care în momentul de față se reiau (se aude oftatul premierului – n.r.). Au avut și diverse probleme tehnice la aeronave (...). Nu se vor opri lucrurile aici (...). Va urma o serie de evaluări ale personalului de la Tarom și, bineînțeles, disponibilizările care se impun în perioada următoare.

 

Tudose: Domnule, dați-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce-mi spuneți pe tema asta. (...) Mulțumesc. Vom avea și o altă discuție, personală, pe tema asta, poate și cu domnii manageri de acolo. El (managerul Tarom - n.r.) și-a luat leafa în fiecare lună, nu? Și-a luat-o, nu? Am înțeles. Și noi, toți aștia din sală trebuie să plătim 104 milioane pierderea de la Tarom... Pe leafa lui. E în regulă (...),

este o frântură din schimbul de replici dintre ministrul Transporturilor și premier.