Un atentat cu mașină capcană care a avut loc în apropierea tribunalului din Izmir, vestul Turciei, a ucis un polițist și un funcționar al tribunalului și a rănit alte cinci persoane a anunțat guvernatorul provinciei Izmir.

Oficialul a declarat că doi atacatori au fost uciși pe loc în timpul unei confruntări cu poliția, iar al treilea este dat în urmărire, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Mașina capcană s-a oprit în fața tribunalului, iar schimbul de focuri între atacatorii înarmați cu puști Kalașnikov și grenade și polițiști a început înainte ca bomba să fie detonată.

Un al doilea vehicul care ar fi aparținut atacatorilor a fost detonat de către polițiști.

Guvernatorul a mai spus că indiciile arată că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabil de atac. 

Atacul vine la o zi după ce autoritățile turce au arestat miercuri 20 de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic și care proveneau din centrul Asiei și nordul Africii. Suspecții ar fi ajuns la Izmir de la Konya, conform agenției Anadolu.

Autoritățile turce îl caută încă pe autorul atacului armat, revendicat de ISIS, care a făcut 39 de victime în noaptea de Revelion într-un club din Istanbul.