Un taximetrist și patru clienți israelieni au fost agresați de jandarmi vineri noaptea. Scena a fost filmată de martori, iar cetățenii israelieni au povestit unui post de televiziune din Israel ce au pățit la București.

Cei patru susțin că au plecat de la un hotel cu taxiul, că nu aveau nicio legătură cu protestele, dar au fost dați jos din taxi cu forța de către jandarmi, relatează Digi 24. Turiștii mai spun că le-au arătat polițiștilor și jandarmilor că au pașapoarte care atestă faptul că sunt cetățeni străini, dar aceștia i-au culcat la pământ și i-au lovit.

Turiștii intenționează să dea în judecată poliția română. Unul dintre ei a povestit unui post israelian de televiziune ce i s-a întâmplat la București.

Ambasada Israelului a confirmat incidentul:

"Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București. Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inaccepatbil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”.