Un militar român a murit în Afganistan, în urma unei explozii în capitala afgană Kabul, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Ministerului Apărării.

O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Associated Press.

Cel puțin trei persoane au murit și alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele.

MApN precizează într-un comunicat de presă că militarul român și-a pierdut viața joi, în jurul orei 11,40, ora României, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis că tragedia ne obligă "să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului".

Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineață, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor și care-și va face în continuare datoria, alături de aliații și partenerii noștri, pentru menținerea păcii și securității internaționale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”