Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, intră în autoizolare, deoarece un colaborator are COVID-19. Ea a participat joi la reuniunea Consiliului European. Klaus Iohannis a precizat că s-au întâlnit, dar au păstrat distanța și purtau mască.

Președintele Klaus Iohannis a declarat jurnaliștilor că a salutat-o pe președinta CE, Ursula von der Leyen, dar este în siguranță, deoarece au păstrat distanța și au avut mască.

Ursula von der Leyen a anunțat pe Twitter că un colaborator are COVID-19, dar ea are un test negativ. Totuși, din precauție a decis să părăsească imediat reuniunea șefilor de stat și de guvern de la Bruxelles și să intre în autoizolare.

În acest context, Iohannis a reamintit importanța respectării regulilor pentru a ne proteja de COVID-19, exprimându-și îngrijorarea față de numărul mare de cazuri noi anunțat azi în România:

"Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-aș fi avut mască, sau dacă doamna președinte nu ar fi avut mască sau dacă n-am fi păstrat distanța! Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt, în esență, simple. Sunt la îndemâna noastră – este masca, este distanța, este igiena mâinilor și atunci suntem mult, mult mai siguri. La noi în țară, din păcate, și astăzi am fost foarte amărât când am citit că avem iarăși peste 4.000 de cazuri. Dragi români, respectați aceste reguli simple, pentru ca împreună să putem să îngrădim răspândirea acestei boli!"