Viorica Dăncilă s-a dus luni seara la România TV pentru a prezenta realizările guvernării sale, dar, ca de obicei, a rezultat un lanț de gafe, chiar dacă premierul a citit în general de pe niște hârtii și avea și un consilier care îi șoptea.

Deși interviul a avut loc într-o atmosferă relaxată, premierul Viorica Dăncilă nu a reușit să puncteze la capitolul imagine, așa cum probabil a dorit.

Câteva declarații: 

  • despre stadioane: Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul va finaliza pentru Euro 2020 toate cele trei stadioane - Dinamo, Rapid și Giulești. Dăncilă a revenit și a precizat că cel de-al treilea stadion este ”Arcul Triumf”, după ce moderatorul i-a atras atenția că Rapid și Giulești înseamnă același lucru, relatează Româniatv.net. 
  • despre ”Euro douăzeci-douăzeci”: ”Să știți că foarte mulți au spus că au văzut în acest lucru o greșeală. Gândiți-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles. La noi, la Bruxelles, există Orizont douăzeci-douăzeci, Euro douăzeci-douăzeci. Când nouă ani ai vorbit așa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departe. De acum încolo voi zice 2020".
  • despre demisie: "Categoric, pentru mine viața merge înainte și duc mai departe implementarea programului de guvernare, un program așteptat de români”.
  • despre salariile din sistemul medical: ”Noi am încercat și încercăm ca medicii să nu ne mai plece din țară. În 2017 am avut o plecare a medicilor din țară cu 70% mai mică. Dacă noi creștem salariile și reușim să creem condițiile în spitale, să construim spitalele regionale: Spitalul Republican, Spitalul Metropolitan construit de Primăria Municipiului București, atunci cu siguranță acest lucru ne va ajuta foarte mult. Să nu uităm că sănătatea și educația sunt domenii strategice, sunt domenii importante pentru fiecare stat european și atunci și noi trebuie să investim în aceste două domenii”.
  • despre creșterea economică: "Haideți să vă dau o situație comparativă. Să vă iau primele luni, pentru că tot domnul președinte făcea referire că nu am făcut nimic și că merge prost România, am să vă dau câteva cifre care să vă arate care este realitatea, pentru că dincolo de afirmații, realitatea este cea care contează. Producția industrială: pe primele două luni ale anului 2017 aveam un plus de 4,8%. Pe primele două luni ale lui 2018 avem un plus de 7%. Mai mult, investițiile, pentru că am vorbit de investiții. Pe trimestrul I 2017 însumau 1,7 mld lei. Pe trimestrul I 2018 avem 4,9 mld de lei. Fondurile europene, pentru că am văzut o iritare și pe fondurile europene. Pe trimestrul I 2017 aveam 2,9 mld lei. Pe trimestrul I 2018 avem 4,2 mld de lei”.
  • despre Pilonul II de pensii: "Contribuțiile la Pilonul II de pensii în ianuarie 2017 erau de 493 de milioane de lei, în ianuarie 2018 - 590 de milioane de lei. Deci, vorbim de o creștere de 19,6%. Deci, ați văzut că apar foarte multe știri care vor să creeze incertitudine. Eu zic că până nu venim cu o formă finală, toate aceste speculații... În niciun caz pensionarii nu vor pierde. (...) Dar în același timp se vehiculează din ce în ce mai mult faptul că un pensionar are posibilitatea să opteze pentru Pilonul II de pensie sau nu. Orice decizie pe care o vom lua legat de Pilonul II de pensii va fi foarte bine argumentată, justificată, explicată. De aceea ați văzut că în ultima perioadă nici nu am mai venit cu foarte multe lucruri care se spun de o parte sau de alta. Venim cu o formă finală, o explicăm oamenilor, astfel încât să poată să aibă o imagine clară a Pilonului II de pensie".
  • despre criticile care i se aduc: "Este normal că nu mă bucură aceste lucruri, dar, în același timp, am ajuns la concluzia că trebuie să-i lasă să vorbească, pentru că dacă nu au alte lucruri legate de guvernare, legate de obiective majore, își caută lucruri mărunte, să arunce cu noroi în anumiți oameni, pentru că așa au fost învățați. Eu merg mai departe, încerc să ignor toate aceste lucruri și de multe ori când îi văd așa de înverșunați pe lucruri atât de mărunte, îmi dau seama că merg pe direcția bună".

"Nu pot să spun că anumite lucruri trec impasibil pe lângă mine. Nu, sunt anumite lucruri care într-adevăr, nu îmi vine să cred că cineva poate gândi așa ceva. Încerc să îmi păstrez echilibrul, am o datorie și trebuie să fiu un om echilibrat și să încerc să ignor anumite lucruri”.