Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru A FI COMANDATE imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.

Actualizări donații pentru secția Clinică de Chirurgie generală a spitalului Colentina, prin implicarea voluntarilor și a Asociației Medical Innovation Horizon

UPDATE (7 aprilie 2019)

Donații spital suport COVID-19Secția Clinicii de Chirurgie generală a spitalului Colentina a anunțat bilanțul donațiilor efectuate, în primele opti zile de la distribuirea anunțului

- un ecograf portabil de ultima generatie donat de firma PROTON

- un aparat de decontaminare a fost cumpărat din donații

- 1 laptop - donator persoană fizică

- 10 mașini de spălat cu uscator donate de BSH Electrocasnice

- 10 aspiratoare cu spălare de la BSH Electrocasnice S.R.L

- 1 mașină de spălat cu uscător de la Beko prin Crucea Roșie

- 1 mașină de spălat a fost donată de un grup de familii

- 1 aspirator ultra Profi donat prin Fundația Regina Maria

- 1000 maști simple cumpărate din donații

- 200 de viziere de la AVON 57 și viziere cumparate din donatii

- 600 bonete de unica folosinta cumparate din donații

- 140 botoși înalți de protecție donație și 100 de halate speciale de la NISSA

- 38 viziere donate de Sipet de Sidef 70 de baxuri de apa donate de COCA-COLA prin Crucea Rosie 70 de baxuri de Izotonic donate de COCA-COLA prin Crucea Roșie. Toate acestea au ajuns acolo unde este nevoie de ele, în spitalul Colentina și vor continua să ajunga și în urmatoarele zile! Vom continua să cumpărăm, să îi ajutăm pe pacienți și pe doctori, să treacă totul cu bine. Totul se datoreaza vouă, celor ce au înțeles să ne fiti alături! 

UPDATE (3 aprilie) O parte dintre echipamente au fost donate, o parte din bani s-a strâns! Mulțumim (a se vedea și actualizările importante de sub anunț)

*** Anunțul inițial

"Clinica de Chirurgie generală a spitalului Colentina, care a devenit spital COVID 19, are nevoie urgentă de o mașină de spălat cu temperaturi înalte și uscător, cât și de detergent pentru aceasta pentru a putea să ne decontaminăm uniformele.

Suntem expuși zilnic la riscul de contaminare atât a noastră, cât și a celor din familia noastră purtând pe haine virusul.

  • De asemenea, pentru igienizarea saloanelor și suprafețelor, avem nevoie de un aspirator cu abur profesional care să depășească 60 grade celsius temperatura.
  • Orice echipament de protecție individuală e binevenit (cizme de cauciuc, botoși de unică folosință, halate de unică folosință, bonete tip cagula, ochelari, viziere, mănuși, camere de termoviziune de uz medical).
  • Dacă cineva ne poate ajuta cu o donație de produse sau fonduri pentru a achizitiona cele necesare se poate adresa direct clinicii, prin administrația spitalului, sau prin Asociația Medical Innovation Horizons cont RO43BUCU1212235332875RON, deschis la Alpha Bank - Sucursala Ștefan cel Mare [*contul trebuie scris așa cum apare, majusculele RON de la final fac parte din IBAN/ am primit semnale că au fost returnate de la bancă unele sume. 

Precizări importante


Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și se implică!   
Pentru o evidență clară, separată a sumelor, Asociația a decis utilizarea unui cont dedicat doar acestor donații, cauzate de situația excepțională, pentru a putea fi ulterior raportată o situație clară atât a sumelor încasate, cât și a modului în care au fost utilizate; contul nu a fost activ în primele zile ale postării anunțului, astfel că unele donații au fost returnate; ne cerem mii de scuze pentru neplăcerile cauzate. Contul este același, este în prezent activ și perfect funcțional (trebuie scris cu ultimele litere "RON" incluse în IBAN).
  • Prin implicarea personalului din bancă (în condiții de la distanță) și a unor voluntari, Asociația poate acum prelua donațiile și vă asigurăm că urgența situației și pericolul iminent a făcut ca medicii să se mobilizeze și în acest fel - deși sunt în linia întâi și grija și toată preocuparea lor e acum, în primul rând, asupra pacientului. Vestea bună este că mobilizarea deosebită a făcut ca echipamente-cheie să fie unele donate, fie promise; ASSMB va asigura spitalului din necesar; o să revenim în scurt timp cu actualizări ale situației, atât ale dispozitivelor/sumelor donate, precum și al necesarului, dat fiind că este vorba și de consumabile, aprovizionare cu care e sub presiunea epuizării rapide a stocurilor. 
  • Orice contribuție, gest, implicare ne poate ajuta în lupta noastră si poate stopa transmiterea virusului prin intermediul spitalului."

BACKGROUND

Menționăm că spitalele mari au o serie de dotări, însă acestea nu au fost concepute pentru intervenții într-o pandemie. De exemplu, la chirurgie sunt necesare, în condițiile speciale instituite: de la ecografele portabile care acum abia se mai livrează, la lucruri mai mărunte, dar esențiale, precum măștile de protecție pentru chirurgi adaptate chirurgiei (nu cele din plastic, care îi vin chirurgului în piept, aplecat fiind asupra operației) sau, pentru pacient, aparate pentru sonde specifice, pentru a da doar câteva exemple. 

 

Despre Asociația Medical Innovation Horizons

Asociația Medical Innovation Horizons a sprijinit în decursul anilor activitățile științifice desfășurate de către membrii ei în cadrul Spitalului Clinic Colentina, cum ar fi realizarea a 2 brevete de inventie în domeniul aparaturii medicale inovative pentru transplant: "echipament pentru conservarea și crioprezervarea corneei umane", medaliată cu aur la Expoziția internațională de invenții, cercetare științifică și tehnologii noi – INVENTIKA; "metodă și echipament pentru crioprezervarea homogrefelor cardiovasculare”; activități de cercetare știintifică în domeniul medical, biomateriale, biotehnologii, aplicații ale fizicii și tehnologiei informatiei în domeniul medical, concretizată prin derularea și finalizarea unor granturi de cercetare europene și nationale, cu finantare publică sau privată.


Donație de 5 mil. USD a starului sportiv Drew Brees; prezentatoarea TV izbucnește în lacrimi

Mai mult pe EurActiv »