Asociația Dăruiește Viață începe ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19. Spitalul va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia.

Dăruiește Viață spune că spitalul va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății.

Asociația face apel la companii și la donatorii din țară și din străinătate pentru a se alătura proiectului.

"România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii", a declarat presei Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Asociația a transmis o propunere în acest sens și prim-pinistrului Ludovic Orban în data de 25 martie, în speranța că modelul va fi replicat și în Moldova și Transilvania, dar încă se așteaptă un răspuns din partea Executivului.

"Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili.", a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.