Inițiativa europeană "We stand up for women!", din cadrul campaniei mondiale a ONU "Orange the world to stop violence against women", se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Inițiativa europeană a fost demarată de Federația Europeană a Soroptimist International în cadrul campaniei mondiale a Organizației Națiunilor Unite "Orange the world to stop violence against women", care promovează eliminarea și diminuarea violenței împotriva fetelor și femeilor.

Administrația Prezidențială marchează această inițiativă la 10 decembrie, cu prilejul Zilei Drepturilor Omului.

În semn de solidaritate cu această campanie de activism civic, implementată în România de către Uniunea Soroptimist Internațional România (USIR), Palatul Cotroceni va fi iluminat marți în portocaliu, începând cu ora 19:00.

Administrația Prezidențială "se alătură celorlalte instituții emblematice din întreaga lume care au fost iluminate în această perioadă în portocaliu, cu scopul de a crește gradul de conștientizare și informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violență împotriva femeilor și a urgenței diminuării acestuia", potrivit unui comunicat.