Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vârșand, Arad, au depistat 12 sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Același lucru l-au încercat nouă vietnamezi, dar și ei au fost prinși.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri față de linia de frontieră cu statul vecin, douăsprezece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei și care nu își justificau prezența în zonă.

Cei doisprezece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, pentru cercetări, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Arad.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele douăsprezece persoane sunt cetățeni din Siria, nouă bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 12 si 16 ani.  La cercetări aceștia au declarat că doreau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În jurul orei  2:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român, în vârstă de 22 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta cutii și saci de pufuleți, având ca destinație Germania. În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunțit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au descoperit în compartimentul marfă, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți, nouă persoane, dintre care opt bărbați și o femeie.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 21 și 38 ani, care au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferul autoutilitarei, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii străini ascunși.