România este pregătită să-și asume responsabilitatea unui viitor mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, a mai spus ministrul de Externe, în mesajul cu prilejul Zilei Națiunilor Unite.

"Actualul context internațional reclamă mai mult decât oricând cooperare și soluții colective, iar Organizația Națiunilor Unite continuă să fie forul cel mai relevant pe scena multilaterală. Organizația mondială și-a diversificat continuu, în cei 71 de ani scurși de la înființarea sa, sfera activităților, pledând constant pentru menținerea păcii și securității internaționale, dezvoltare și drepturile omului", se arată în mesajul șefului diplomației române, Lazăr Comănescu.

România rămâne atașată valorilor și principiilor Cartei ONU și "ferm hotărâtă să își continue și diversifice contribuția la stabilitatea și securitatea internațională, atât în plan regional, cât și în plan global".

Ministrul de Externe a mai precizat că, având experiența a patru mandate în Consiliul de Securitate al ONU, România este "pregătită să-și asume responsabilitatea unui viitor mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și, din această perspectivă, să se alăture efortului colectiv de promovare a agendei ONU".

l