Mai multe ambasade și reprezentanțe la București își exprimă solidaritatea cu toate persoanele din România care sunt discriminate pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen și caracteristici sexuale.

”Persoanele LGBTI (lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex) se confruntă în continuare cu acte de discriminare, violență și stigmatizare în întreaga lume. Țările noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului pentru toată lumea. Respectul pentru drepturile omului, pentru libertățile fundamentale și pentru demnitatea umană obligă guvernele să își protejeze toți cetățenii de violență și discriminare și să se asigure că toți oamenii se bucură de tratament și de șanse egale. 

Avem convingerea că o țară poate să-și atingă întregul potențial numai atunci când diversitatea este apreciată și susținută.

Actuala pandemie COVID-19 nu permite grupurilor sau persoanelor să participe la festivaluri și marșuri, însă ne reafirmăm în această zi susținerea deplină pentru lupta pașnică în vederea încetării tuturor formelor de discriminare și violență, inclusiv pe criterii de orientare sexuală, identitate sau expresie de gen și caracteristici sexuale”, se arată în declarația comună semnată de ambasade și reprezentanțe ale unor instituții internaționale: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Canada, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Portugalia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Uruguay și Reprezentanța Comisiei Europene în România.