Amnesty International a denunțat joi arestarea de către poliția turcă, pe o insulă din largul Istanbulului, a directorului său pentru Turcia, împreună cu alți militanți pentru drepturile omului și a cerut eliberarea lor imediată.

Idil Eser, director al Amnesty International Turcia, a fost arestat miercuri cu alți șapte militanți la un atelier de instruire pentru management și securitate informatică desfășurat la Buyukada, a precizat ONG-ul de apărare a drepturilor omului într-un comunicat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Poliția turcă nu a făcut niciun comentariu și motivul pentru care aceste persoane au fost arestare nu este cunoscut, nici chiar locul unde ele sunt deținute.

"Suntem foarte afectați și furioși că unii dintre cei mai cunoscuți apărători ai drepturilor omului în Turcia, dintre care directorul Amnesty International în țară, au fost arestați fără niciun motiv", a insistat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty, într-un comunicat.

"Ei trebuie eliberați imediat și fără condiții", a insistat el.

Aceste arestări au avut loc la mai puțin de o lună după arestarea președintelui Amnesty în Turcia, Taner Kilic, pe bază unor "acuzații total nefondate" ce îl leagă de lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016, potrivit Amnesty International.