Donald Trump, noul președinte al SUA, a promis, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, că va expulza până la trei milioane de imigranți ilegali.

UPDATE

Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, republicanul Paul Ryan, a asigurat că președintele ales, Donald Trump, nu intenționează să creeze o "forță de deportare" pentru a expulza imigranții fără acte care locuiesc în țară, așa cum a promis în campania electorală.

”Focusul nostru nu este pe aceasta (crearea unei forțe de deportare), suntem concentrați pe asigurarea frontierei, considerăm că primul și cel mai important lucru înainte de a intra în orice altă temă privind imigrația este asigurarea frontierei, să știm cine intră și iese din țară", a precizat Ryan.

+++

”Vom lua oamenii care sunt criminali și care au caziere judiciare, care aparțin bandelor, care sunt traficanți de droguri, fără îndoială vreo două milioane, poate chiar trei milioane (de persoane), și îi vom alunga din țara noastră, (pentru că) ei sunt aici ilegal”, a declarat Trump în timpul emisiunii ”60 de minute” de pe CBS, care va fi difuzată duminică seara, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Revenind la linia dură din campania sa electorală, după ce și-a mai temperat discursul fiind ales marți președinte al SUA, Trump a reafirmat, de asemenea, că va construi un zid la frontiera cu Mexicul, pentru a limita imigrația ilegală.

În unele zone, președintele ales a admis că ar putea fi ”garduri”, însă, a insistat el, ”un zid este mai potrivit”.

”Sunt foarte bun la asta, la ceea ce se cheamă construcție”, a ironizat patronul Trump Organization, o vastă rețea de hoteluri și imobile de lux.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis că va înălța un zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, care va fi finanțat în proporție de 100% de țara vecină.