Cele mai multe persoane se așteaptă ca o viața profesională activă să le ajute să-și mențină greutatea, dar 2 din 3 angajați spun că s-au îngrășat în ultimul an, potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare eJobs.

Respondenții la sondaj menționează lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate printre motivele principale responsabile de creșterea în greutate, scrie Profit.ro.

Astfel, pentru cei 66% dintre participanții la sondaj care au spus că s-au îngrășat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceștia enunțând acest factor. Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrășat în ultimul an au luat în plus 5 kg, 38% au luat între 5 și 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg.

Un procent de 58% dintre participanții la sondaj au recunoscut că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, fiind prea obosiți sau neavând timp.

Cei care spun că practică regulat sportul se află și în grupul respondenților care și-au menținut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

În topul motivelor din cauza cărora angajații au acumulat kilograme în plus se mai regăsesc oboseala și mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenți ca fiind vinovate într-o proporție mare și foarte mare de acest aspect. Nivelul ridicat de stres se remarcă ca un indicator important în procesul de îngrășare. Un procent de 70% dintre cei care se confruntă cu niveluri de stres mari și foarte mari spun că s-au îngrășat în ultimul an. Majoritatea persoanelor care s-au îngrășat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi și se culcă după ora 23:00.

Citiți articolul complet pe Profit.ro