Ambasadorul Cord Meier-Klodt îi va înmâna pe 24 iunie cunoscutului scriitor român de origine germană Eginald Schlattner Crucea de merit în rang de cavaler a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania.

Crucea de merit în rang de cavaler i-a fost acordată scriitorului Eginald Schlattner de către președintele german Frank-Walter Steinmeier în semn de recunoaștere și apreciere a angajamentului său pe tot parcursul vieții pentru promovarea valorilor europene, toleranței și respectului interetnic. 

Ceremonia de decernare a ordinului va avea loc joi, 24 iunie 2021, la ora 17:00, la Consulatul Germaniei la Sibiu, potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei la București.

”Onorăm o mare personalitate a României din rândul minorității germane. În calitatea sa de pastor și duhovnic, Eginald Schlattner s-a pus neobosit în slujba celor săraci, a celor lipsiți de drepturi și a minorităților, în special a celei rome. În calitate de scriitor, el a plasat curajos tratarea adevărului istoric, a responsabilității și a vinovăției în centrul creației sale literare cu elemente autobiografice”, declară ambasadorul Cord Meier-Klodt.

”Cred că nu greșesc atunci când presupun că această distincție, acordată la capătul unei biografii îndelungate, desemnează nu doar meritele sporadice ale celui ales, ci cercetează și istoria vieții sale ca un întreg și măsoară cele întâmplate în contradicțiile lor. Desigur, experții care au analizat și cântărit nu s-au orientat doar după reușite, după succes, după faptele mărețe, ci au luat în considerare și erorile, rătăcirile, vinovăția. Astfel, această înaltă distincție cuprinde mai mult decât doar o cinstire de bun simț și o omagiere galantă aduse unei persoane”, afirmă scriitorul Eginald Schlattner.