Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că în România mai sunt de făcut pași concreți până când egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate.

"Exista încă prejudecăți false, dar cu rădăcini adânci în societate, care limitează accesul femeilor în anumite zone și creează terenul fertil pentru discriminare și abuz. Mai avem de făcut pași concreți până când în România egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate. Nu trebuie să existe niciun domeniu la care femeile să nu aibă acces, și nicio barieră. Ele au dreptul, ca oricare dintre noi, să își urmeze propriile vise și aspirații”, spune premierul Grindeanu, în mesajul transmis la conferința "Egalitatea de gen: Test pentru democrație", organizată la inițiativa Comisiilor pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați ale Camerei Deputaților și Senatului, transmite Agerpres.

”Nu mai vreau nicio femeie în adăpost ca victime ale violenței domestice, nu mai vreau femei lipsite de apărare, nu mai vreau să văd femei șantajate și hărțuite la locul de muncă pentru favoruri sexuale și da, în mod cert, nu mai vreau să văd femei cărora li se refuză dreptul de a munci pentru simplul motiv că își doresc o familie și copii", mai spune premierul în mesajul prezentat în cadrul conferinței de consilierul de stat Vladimir Ionaș.

Prim-ministrul subliniază că Guvernul și Parlamentul trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că femeile din România sunt cu adevărat protejate și sprijinite de stat și de autorități.