Numărul copiilor migranți care au traversat Mediterana neînsoțiți de familii a crescut în 2016 de mai mult de două ori față de anul anterior, ajungând la 25.800 de cazuri, a anunțat vineri UNICEF, transmite DPA.

Potrivit agenției ONU, peste 90% din minorii ajunși în Italia sunt copii care au călătorit neînsoțiți sau care au fost despărțiți de părinți înainte de a ajunge la destinație, informează Agerpres.

„Aceste cifre indică o tendință alarmantă de creștere a numărului de copii foarte vulnerabili care își riscă viața pentru a ajunge în Europa”, a arătat coordonatorul pentru situații de urgență al UNICEF, Lucio Melandri.

Majoritatea acestor minori neînsoțiți provin din Eritreea, Egipt, Gambia și Nigeria, cei mai mulți fiind băieți cu vârste între 15 și 17 ani.

Potrivit UNICEF, fetele se află în pericol de a fi obligate să se prostitueze în Libia pentru a le plăti traficanților costurile călătoriei.

Agenția ONU cere guvernelor să se implice în combaterea cauzelor migrației copiilor și să-i protejeze pe aceștia, inclusiv prin neplasarea în detenție a celor care migrează ilegal.