Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu "Let’s Do It, Romania!" anunță lansarea concursului "Let’s Be Eco!", desfășurat în cadrul primei ediții a proiectului de economie circulară "Let’s Be ECO!”.

Competiția se adresează unităților de învățământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor. 

Concursul se va desfășura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017 și are ca obiectiv distriburea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural. Astfel, cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și șapte birouri. Calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier oferite în cadrul competiției sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcționare, potrivit unui comunicat al Gărzii Naționale de Mediu (GNM).

În acest scop, Garda Națională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare și laptop-uri pentru a fi reutilizate în cadrul unităților școlare. În vederea participării la această competiție, până la data de 8 februarie 2017, școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creații pe teme de mediu și va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. În această etapă, elevii școlilor participante la concurs sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planșe, desene etc., care au ca temă mediul înconjurător.

Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Evaluarea lucrărilor se va face luând în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă.

Clasamentul final al celor mai implicate școli la nivel național va fi publicat în perioada 10 – 15 martie 2017.

"Societatea nu trebuie doar să protejeze mediul, ci să facă în așa fel încât să refolosească și să recicleze cât mai multe dintre obiectele pe care le produce. Într-o societate ideală, noțiunea de deșeu ar trebui să dispară", a declarat comisarul general al GNM, Bogdan Trif.