Ministrul de Externe Lazăr Comănescu a subliniat, la prima reuniune ONU dedicată migrației, importanța cooperării inernațional pentru gestionarea acestui fenomen.

Lazăr Comănescu a participat, luni, la reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU privind fluxurile masive de refugiați și migranți. Este prima reuniune organizată pe această temă de Națiunile Unite.

În intervenția sa, ministrul Lazăr Comănescu a subliniat importanța cooperării internaționale în gestionarea acestui fenomen, arătând că accentul trebuie pus pe remedierea cauzelor  de fond, potrivit unui comunicat MAE.

În acest context, șeful diplomației române a salutat adoptarea Declarației politice, document care oferă o bază solidă pentru întărirea cooperării internaționale în materie de refugiați și migranți.

În marja reuniunii de la New York, ministrul român a avut de asemenea o serie de întrevederi cu omologi din Kenya, Libia și Republica Coreea.

De asemenea, Lazăr Comănescu a participat la reuniunea de coordonare a miniștrilor de externe din statele membre ale UE în cadrul căreia discuțiile s-au concentrat pe relațiile UE–Turcia, situația din Siria și fenomenul migraționist.