Cu prilejul Zilei Națiunilor Unite, ministru de Externe reaminteşte participarea activă a României în cadrul ONU, în vederea îndeplinirii vocaţiei sale universale de pace şi cooperare.

"România rămâne o promotoare activă a principiilor Cartei ONU şi este hotărâtă să se implice în continuare în activităţile Organizaţiei pentru asigurarea păcii şi securităţii internaţionale, a respectului pentru dreptul internațional, precum și pentru atingerea unei dezvoltări durabile. În actualul context internaţional, marcat de multiplicarea şi diversificarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa păcii şi securităţii internaţionale, se amplifică rolul şi responsabilităţile celui mai important for global, precum şi aşteptările din partea statelor membre ale Organizației și ale cetățenilor acestora", transmite şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, potrivit unui comunicat MAE.

Dorinţa României de a contribui la activitatea ONU e demonstrată şi de susținerea candidaturii ţării noastre pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, la alegerile din 2019, pentru mandatul 2020 – 2021, mai spune ministrul.