Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a vedeea în ce măsură calitatea aerului din București afectează starea de sănătate a populației.

"Voi cere un raport Institutului de Sănătate Publică să vedem în ce măsură calitatea aerului din București efectiv afectează starea de sănătate a populației, pentru că în mod normal și noi, ca minister, și aceste administrații publice locale ar trebui să fie interesate de acest impact al calității aerului asupra sănătății populației. Prin aceste măsuri nu fac altceva decât de a preveni aceste cauze din ce în ce mai mari, cu boli pulmonare. De asemenea, aș vrea să vă spun că voi solicita celorlalte două municipalități - Brașov și Iași - să-și realizeze aceste rapoarte privind starea de sănătate a populației și evident voi avea discuții cu ministrul Sănătății, Victor Costache, să sprijine realizarea acestora", a precizat Costel Alexe.

Ministrul a mai spus că, în perioada următoare, va discuta și cu autoritățile altor orașe, care au obligația să prezinte rapoarte privind calitatea aerului.

”Ar fi trist ca România să înceapă iarăși o corespondență cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte așezări urbane din România", a precizat Alexe, amintind că Executivul de la Bruxelles a lansat procedura de infringement împotriva a trei orașe: București, Brașov și Iași.