"Migrația nu trebuie gestionată, ci stopată", a scris ministrul ungar al afacerilor externe și al comerțului pe pagina sa de socializare, relatează Magyar Nemzet.
Mulți experți ar fi recomandat cu tărie să se aștepte înainte ca țara să renunțe la energia nucleară. Și totuși, decizia a fost luată. Onestitatea lui Robert Habeck, ministrul economiei și climei, este pusă sub semnul întrebării.
Organizația Meteorologică Mondială a ONU și agenția pentru climă a Uniunii Europene, Copernicus, au realizat un raport comun, avertizând asupra consecințelor pentru sănătatea umană, topirea ghețarilor și activitatea economică.
„Un creștin fără curaj, care nu-și direcționează puterea spre bine, care nu deranjează pe nimeni, este un creștin inutil. Să ne gândim la asta”, a afirmat Papa Francisc miercuri, în timpul Audienței Generale, relatează Rai News.
Elveția a fost reclamată de asociația "Vârstnicii pentru protecția climei", care reunește 2.500 de elvețience în vârstă de 73 de ani în medie, relatează Le Figaro.
Cătălin Cîrstoiu a susținut luni că o jurnalistă i-a transmis ”că îi pare rău ce scrie și că nu crede în ce scrie”. HotNews a publicat discuția dintre cei doi, care demontează afirmațiile candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei.
Europarlamentarul român Nicu Ștefănuță a trimis o scrisoare oficială premierului Marcel Ciolacu prin care îi solicită acestuia să aplice decizia CEDO Buhuceanu vs România, din 23 mai 2023.
Statul de drept este în declin în întreaga Uniune Europeană, pentru că guvernele continuă să slăbească verificările legate de statul de drept și de democrație.
Articol semnat de Mihaela-Alexandra Tudor, profesor univ. dr., specialist în media, politică și religie la Universitatea Paul Valéry Montpellier 3, Franța.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.