Ministrul de Interne apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnaliști și un activist de mediu au fost agresați, este de neînțeles, deoarece masa lemnoasă de acolo era exploatată legal. Patru din cei 20 de bătăuși sunt sub control judiciar.

"Este regretabil și de neacceptat ca în România anului 2021 să se întâmple astfel de lucruri. Totodată, este de neînțeles ce s-a întâmplat acolo, având în vedere pe de o parte faptul că cei care exploatau masa lemnoasă acolo s-a dovedit că o făceau legal. Garda Forestieră a spus acest lucru. Adică exploatau legal acea suprafață. Doi - 2 jurnaliști și un activist de mediu își făceau datoria. Pentru mine este de neînțeles cum s-a ajuns la aceste violențe", a declarat ministrul de interne Lucian Bode, la două zile după incident. 

El se bazează pe declarațiile Gărzii Forestiere, deși doi dintre bătăuși erau șeful ocolului silvic și un inginer silvic.

Din cele 20 de persoane care au bătut doi jurnaliști și un activist de mediu în timp ce documentau tăieri ilegale de păduri, poliția a anchetat 12 persoane, iar vineri au fost reținute patru dintre acestea.

Parchetul a decis că cei patru vor fi plasați sub control judiciar.

Mai multe ONG-uri îi cer ministrului de interne și conducerii Poliției Române să asigure cu celeritate și transparență desfășurarea unei anchete în acest caz.