Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au primit aprobarea de a modifica genetic embrioni umani, o premieră în domeniul geneticii, scrie BBC.

Este prima dată când o ţară analizează şi aprobă tehnici de modificare a ADN-ului embrionar uman. ADN-ul este o moleculă complexă care stochează toate informațiile referitoare la organismul uman.

Cercetările vor avea loc la Institutul Francis Crick din Londra și au ca obiectiv observarea și cunoașterea mai profundă a primelor clipe aledezvoltării vieții umane.

Procedura experimentală a  fost autorizată de Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie (HFEA), instituţie ce reglementează etica şi procedura fertilizării umane.

Implantarea embrionilor modificaţi în corpul unei femei rămâne ilegală, dar procedura rămâne controversată, deoarece ar deschide drumul către bebeluși „proiectați” genetic.

În 2015, cercetătorii chinezi au anunţat că au folosit tehnica editării genetice pe embrionii umani pentru a ajusta o genă care provoacă boli hematologice.

Experimentele vor fi făcute prin utilizarea embrionilor de la donatori.