Reprezentanta permanentă a SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a anunțat că sprijinul Washingtonului pentru Ucraina nu va fi afectat de alegerile intermediare din SUA.

Greenfield, aflată în Polonia, ocazie cu care a vizitat centrul UNICEF care oferă sprijin copiilor și mamelor refugiate din Ucraina, aceștia beficiind și de terapie, din capitala Varșovia, s-a întâlnit aici cu oficialii polonezi, notează Yeni Șafak.

De asemenea, reprezentantul permanent al SUA la Națiunile Unite s-a referit și la planul de urgență privind sosirea în Polonia a unui număr mai mare de cetățeni ucraineni, precum și la întreruperile de curent electric care se vor înregistra în această iarnă în Ucraina.

Greenfield a mulțumit poporului și guvernului polonez pentru ajutorul "extraordinar" acordat ucrainenilor și a amintit că pe 8 noiembrie a vizitat Ucraina.

Întrebată de un jurnalist dacă alegerile intermediare din SUA vor afecta sprijinul acordat Kievului, Greenfield a răspuns: "Nu m-am gândit la altceva decât la faptul că sprijinul pe care-l acordăm Ucrainei este reciproc, din acest motiv alegerile nu vor afecta acest sprijin. Știu că președintele (Joe Biden) va continua să lucreze împreună cu Congresul pentru ca Ucraina să primească sprijinul de care are nevoie până când atacurile fără motiv ale Rusiei împotriva Ucrainei vor înceta". (Sursa: RADOR)