România găzduiește miercuri și joi a treia Conferință internațională a femeilor francofone,organizată,sub Înaltul Patronaj al președintelui, de către MAE,în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și Agenția pentru Egalitatea de Șanse.

Tema reuniunii - "Creație, inovație, antreprenoriat, creștere economică și dezvoltare: femeile se afirmă!”, reflectă atât angajamentul concret asumat de România în calitate de țară-fanion a francofoniei în regiune, cât și interesul promovat constant de țara noastră în ceea ce privește asigurarea egalității de gen, informează MAE.

La Conferință vor fi prezenți peste 600 de participanți din 48 de state francofone pentru a discuta teme legate de: drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția femeilor la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadership-ul femeilor în structurile de guvernanță economică.

Printre participanți se numără secretarul general al Francofoniei, Michäelle Jean, președinta Mauritius, Ameenah Gurib-Fakim, miniștri și alți demnitari, lideri de organizații active în domeniul de afaceri și în promovarea egalității de gen, femei de afaceri din peste 30 de state.

Reuniunea se va bucura și de participarea unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Ouided Bouchamaoui, președinta Uniunii Tunisiene a Industriei, Comerțului și Artizanatului. 

Conferința va oferi femeilor antreprenor și reprezentantelor societății civile angajate în activitatea economică, culturală și socială, un cadru pentru schimbul de informații și bune practici în domenii esențiale pentru asigurarea creșterii economice și a dezvoltării sustenabile.

Reuniunea are ca obiectiv constituirea, în premieră, a unei rețele francofone a femeilor antreprenor.