Între 4 și 6 septembrie a avut loc ce de-a X-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare. Evenimentul din acest an a inițiat dezbateri despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și rolul de donator al României.

Experți din societatea civilă, reprezentanți ai mediului privat și oficiali din partea instituțiilor naționale s-au întâlnit la începutul lunii septembrie în cadrul celei de-a X-a ediții a Școlii Române de Dezvoltare pentru a discuta despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și rolul de donator al României.

 

Printre vorbitori s-au aflat Victor Micula (secretar de stat, Ministerul Afacerilor Europene), Anca Stoica (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare), Mandeep Tiwana (CIVICUS), George Bouma (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare), Martin Heather (Comisia Europeană) și Excelența sa, Åsa Regnér (Ministrul pentru Copii, Vârstnici și Egalitatea de Gen, Suedia).

 

Sesiunile și workshop-urile organizate în intervalul amintit au vizat printre altele „implementarea la nivel național/internațional a Agendei 2030, acțiunile României în domeniul cooperării pentru dezvoltare precum și pregătirea președinției române la Consiliul UE în prima jumătate a anului 2019, urmărind creșterea gradului de conștientizare în legătură cu aceste subiecte și facilitarea schimbului de bune practici și experiențe.”

 

***Notă importantă: Materialele video au subtitrare în limba română. În cazul în care acestea nu rulează automat, vă rugăm selectați aceste elemente utilizând butonul Setări/Settings al canalului YouTube.  

Prezentările susținute în cadrul evenimentului sunt disponibile pe platforma online FOND România.