Am stat de vorbă cu Ștefan Cibian, despre cea de-a 10-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, și am discutat despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și pregătirea președinției române a Consiliului UE din 2019.EurActiv: Ce își propune această nouă ediție a Școlii Române de Dezvoltare?

Ștefan Cibian: Ediția de anul acesta a Școlii Române de Dezvoltare adresează, pe de o parte, momentul în care suntem cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și, ne uităm atât la partea de dezvoltare a activităților care să implementeze aceste obiective la nivel internațional, cât și la nivel instituțional din România.

Astfel, discuția la Bruxelles se va axa atât pe ce facem împreună, ca și comunitate internațională, pentru a ajunge la aceste obiective în anii următori și ce facem pentru a putea măsura și a observa că mergem, într-adevăr, în direcția în care ne dorim.

De asemenea, o să discutăm cum ne pregătim noi ca România să facă aceleași lucruri în interiorul țării. Aceasta este o parte pe care o adresează Școala Română de Dezvoltare de anul acesta, cealaltă parte se referă la președinția Consiliului Uniunii Europene de către România, care va avea loc în prima jumătate a anului 2019 iar Școala Română de Dezvoltare, practic, oferă un spațiu în care actori din societatea civilă, din diverse instituții publice, din mediul privat, pot să vină împreună și să discute despre care ar trebui să fie prioritățile noastre ca țară, când vom exersa președinția Consiliului Uniunii Europene.