De la debutul ofensivei turce în nordul Siriei, circa 160.000 de persoane din regiune au fugit din calea trupelor. Potrivit UNICEF, printre ei se află și zeci de mii de copii.

UNICEF estimează că este vorba de 70.000 de copii.  

Cel puțin patru copii au fost uciși, iar nouă au fost răniți, a declarat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore, relatează Spiegel Online. Alți șapte copii ar fi fost uciși în Turcia.

Organizația apreciază că circa 170.000 de copii din nordul Siriei vor avea nevoie de asistență umanitară în urma intervenției armatei turce. Fore a făcut apel la părțile implicate în conflict să protejeze minorii. 

SUA au impus sancțiuni contra miniștrilor turci ai Apărării, Energiei și de Interne, după ofensiva Turciei în Siria, în speranța că Ankara va înceta acțiunile împotriva kurzilor. 

Turcia a ignorat sancțiunile Washingtonului și și-a continuat marți asaltul în nordul Siriei, în timp ce forțele regimului de la Damasc, sprijinite de Rusia, au intrat într-un oraș părăsit de trupele americane, retrase de președintele Donald Trump, relatează Reuters.