Peste jumătate de milion de copii au nevoie de ajutor umanitar în Libia din cauza conflictului în desfășurare și a colapsului economic din țară, a anunțat Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

"La șase ani de la declanșarea crizei în Libia, peste 550.000 de copii au nevoie de ajutor din cauza instabilității politice, a conflictelor continue și a colapsului economic", a declarat Geert Cappelaere, directorul UNICEF pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, într-un comunicat după prima sa vizită în Libia, relatează Xinhua, preluată de Agerpres.

"Violențele intense din unele părți ale țării au forțat familii să-și părăsească casele. Mai mult de 80.000 de copii sunt strămutați și copiii migranți din Libia sunt extrem de vulnerabili la abuz și exploatare, inclusiv în centrele în care sunt găzduiți", a adăugat el.

Geert Cappelaere a precizat că peste 1,3 milioane de copii au fost vaccinați împotriva poliomielitei anul trecut. UNICEF și partenerii săi, inclusiv instituțiile naționale, au reușit să continue campania de imunizare chiar și atunci când violențele erau la cel mai ridicat nivel.