Liderul liberalilor europeni îi răspunde lui Călin Popescu-Tăriceanu, care și-a exprimat nemulțumirea față de conținutul rezoluției adoptate de Parlamentul European și față de faptul că nu au existat consultări cu Bucureștiul.

Guy Verhofstadt - într-o scrisoare obținută de Ziare.com și G4Media.ro - îi transmite liderului ALDE România că Rezoluția a fost adoptată după o comunicare consistentă între Parlamentul European si Guvernul României, precum și între Grupul ALDE din PE si partidul condus de  Tăriceanu.

”În permanență mesajul nostru a fost același: România e la o răscruce. Sunt câteva reforme legislative în desfășurare sau încheiate care generează preocupare cu privire la menținerea echilibrului puterilor și a statului de drept", subliniază Guy Verhofstadt.

”Din acest punct de răscruce, Guvernul României poate alege să o ia pe calea iliberală, să folosească actuala majoritate parlamentară pentru a modifica legislația de bază și pentru a înlătura sistemul de control și echilibru cu scopul de a obține foloase partizane proprii și pentru a pune fundamentul ca România să devină un stat iliberal”, avertizează liderul liberalilor europeni.