Parlamentarii primesc mai mulți bani, deși sunt în vacanță. PSD promite să facă analize și simulări înainte de a introduce noile propuneri din programul de guvernare. Moldova, Ucraina și Georgia vor să afle care le sunt șansele de aderare la UE.

Parlamentarii vor primi mai mulți bani pe durata vacanței de vară după ce Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis să amâne pentru începutul sesiunii de toamnă discuția privind majorarea sumelor forfetare ale parlamentarilor și cele pentru cazare. Până atunci, potrivit Statutului senatorilor și deputaților, sumele forfetare vor fi calculate pe perioada verii în funcție de indemnizație, ajungând ca parlamentarii să primească peste 19 mii de lei, iar pentru cazare peste 6.500 lei pe lună.

Șeful PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose au promis că se vor face analize și simulări în detaliu asupra propunerilor de modificare a fiscalității din programul de guvernare și că acestea nu vor fi introduse dacă efectele nu vor fi pozitive. Cei dor par să fie în continuare de acord cu programul de guvernare, deși presa vehiculează că la doar trei zile de la depunerea jurământului la Cotroceni, Tudose i-ar fi comunicat lui Dragnea că nu mai are ce discuta cu el, că nu vrea să răspundă la comenzi și mai ales nu vrea să pună în aplicare noul program de guvernare, în special partea cu taxele și impozitele.

Premierul a negat speculațiile, spunând că "nu au apucat să se certe încă, nici luni, nici ieri și nici azi", dar, dacă trebuie cumva, "o să ne certăm ca să vă validăm știrea.

Companiile mari trebuie să publice informații despre taxele pe care le plătesc în fiecare țară din lume, este de părere Parlamentul European. Obiectivul acestei măsuri este creșterea transparenței fiscale prin publicarea unei imagini a taxelor plătite de multinaționale, precum și a locurilor de impozitare (#PE).

Ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a spus că va emite un ordin de ministru privind cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urși, prin care se va putea interveni de urgență în cazul animalelor care atacă oameni sau provoacă daune materiale, după ce Harghita, împreună cu alte orașe, amenințaseră că vor protesta la București dacă nu va fi emis.

Moldova, Ucraina și Georgia vor să afle care le sunt șansele de aderare la UE. Președinții Parlamentelor din cele trei state au semnat o declarație comună prin care îndeamnă Parlamentul European să adopte o Rezoluție înainte de Summitul Parteneriatului Estic, exprimând sprijinul politic și reafirmând apelul adresat Consiliului European pentru deschiderea perspectivei de aderare privind cele trei țări asociate în conformitate cu Articolul 49 al Tratatului Uniunii Europene.