Avocații primarului ales al capitalei R. Moldova, Andrei Năstase, contestă la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Judecătoriei Chișinău de invalidare a rezultatelor alegerilor locale noi din municipiu, informează IPN.md.

Avocatul Dumitru Pavel a declarat pentru IPN.md că instanța de apel urmează să ia o decizie în termen de trei zile. Acesta susține că decizia primei instanțe este ilegală, neputând fi dată o astfel de soluție în baza probatoriului care a fost administrat și examinat în ședința de judecată.

Într-un live pe Facebook, Andrei Năstase a declarat că miercuri, începând cu ora 17:30, va avea loc o acțiune de protest în fața Primăriei din Chișinău.

Marți seara, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor anticipate pentru funcția de primar. Prezent în instanță, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că "este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”.

Și contracandidatul lui Năstase la alegeri, socialistul Ion Ceban, a criticat anularea alegerilor, potrivit TV8.md. El a afirmat că unul dintre principialii beneficiari ai acestei situației este Andrei Năstase, care se victimizează, și că vrea să-l vadă pe liderul Platformei Demnitate și Adevăr la primărie.

În opinia lui Ceban, marele pierdant al acestei situației este chiar PSRM, care va lupta pentru anularea deciziei date, explicând că socialiștii ei nu au nevoie de Andrei Năstase în stradă, ci la primărie.

Ceban a spus că va ataca la Curtea de Apel decizia primei instanței imediat ce va primi motivarea. El a mai spus că PSRM nu a cerut anularea alegerilor, ci a solicitat constatarea încălcărilor admise de Năstase în turul al II-lea al alegerilor.