Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că președintele Iohannis "inventează tot felul de prostii" când spune că PSD vrea secții diferite de vot europarlamentare și referendum, dar cele două se vor desfășoară în aceleași secții de vot.

"Am mai văzut niște declarații ale acestui domn (Klaus Iohannis - n.r.). Se alintă, dar nu prea îl bagă nimeni în seamă. A zis că de ce ne e frică nouă de referendum. Cărui PSD-ist îi e frică de referendu. Nu are de ce să ne fie frică. De asemenea, inventează tot felul de prostii, că spunem noi că vrem să facem secții diferite de vot. Nici măcar nu permite legea să se întâmple asta. Legea Referendumului e foarte clară. Și referendumul, și alegerile se desfășoară în aceleași secții de vot, cu aceleași birouri electorale. Inventează tot felul de lucruri pentru a crea impresia că îi este cuiva frică de referendum. Eu cred că lui trebuie să îi fie frică de referendum și de întrebările care vor fi puse pe lângă referendum și care vor începe să curgă", a declarat Liviu Dragnea.

Totuși, coordonatorul campaniei electorale a PSD și un apropiat de Liviu Dragnea, Mircea Drăghici, a afirmat joi că legea nu permite decât secții diferite de vot la europarlamentare și referendum.

O declarație asemănătoare a făcut și deputatul Cătălin Rădulescu, care a susținut că alegerile europarlamentare și referendumul nu pot avea loc la aceleași secții. Pus să comenteze declarațiile celor doi, șeful PSD a spus: "Copiii spun lucruri trăsnite".