Frans Timmermans, candidatul socialiștilor pentru șefia CE, a declarat, după o întâlnire cu Liviu Dragnea, că nu știe dacă liderul PSD ”chiar crede ce spune”. Întrebat de declarație, Dragnea spune că n-a citit-o.

După întrevederea cu Liviu Dragnea cu ocazia Congresului socialiștilor europeni de la Madrid, Timmermans a declarat pentru Politico.eu că nu știe dacă președintele PSD ”chiar crede ce spune”. 

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a mai spus că Dragnea nu vrea să scoată PSD din PES, ci vrea ca eventualele neînțelegeri să fie rezolvate.

”În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem face asta", a precizat Timmermans, adăugând că și cu Guvernul Dăncilă va purta discuții: "Nu știu dacă vom avea succes. De asemenea, nu știu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune".

Întrebat luni de declarația lui Timmermans, Dragnea a susținut că n-a citit-o.

”N-am citit, mă abțin să comentez. Ce spuneți dvs., îmi vine greu să cred. Am avut o discuție lungă și bună. Cred că fiecare a înteles cum stăm și ce-și dorește. (...) Eu am spus că o să mă mai abțin să comentez despre declarații care nu mi se spun în față. Aștept să văd ce se întâmplă zilele următoare”, a declarat Liviu Dragnea răspunzând unei întrebări.

Frans Timmermans a avut un discurs critic la adresa lui Dragnea și la Congresul PES: ”Liviu, dacă vreți să faceți parte din această familie, trebuie să respectați valorile noastre fundamentale. Iar Liviu a spus că vor face asta. Vom avea discuții pe acest subiect în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest sens. E o linie roșie pentru mișcarea noastră, e o linie roșie pentru Europa”.