Ordinul ministrului de Finanțe publicat în Monitorul Oficial în care sunt enumerate instituțiile publice care vor primi bani de salarii înainte de Paște include și Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Social, desființat în ianuarie.

UPDATE

Deși desființat, Ministerul funcționează în continuare, întrucât nu s-au predat protocoalele de predare-primire. 

70 de angajați ai Ministerului încă lucrează, astfel că sunt plătiți în continuare. Ei sunt conduși de cel mai înalt funcționar al instituției: secretarul general.

+++

Potrivit deciziei semnate de Eugen Teodorovici și publicată marți în Monitorul Oficial, vor primi bani în avans de Sărbători și angajații Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Social, minister care nu mai există din ianuarie, de la instalarea Guvernului Dăncilă, scrie Adevărul.ro.

”Atribuțiile Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Social vor fi preluate de alte structuri guvernamentale", spunea Viorica Dăncilă la preluarea mandatului pe 26 ianuarie 2018.

Ministrul Finanțelor declara ieri că vor primi salariile înainte de Paște doar instituțiile care au cerut acest lucru.

"Bugetarii care au cerut. Asta este ceea ce doamna prim-ministru a spus foarte clar. Pentru că asta au solicitat. Nu poți să-I dai celui care nu solicită. Cei care nu au făcut solicitare nu primesc mâine. Primesc când au data de salariu. Am discutat cu doamna prim-ministru și zilele trecute și săptămâna trecută. Am spus că vom discuta la nivelul Guvernului și am convenit că avem un cadru legislativ pe care noi îl creăm. L-am trecut în Monitorul Oficial și fiecare structură în parte poate da, dacă așa a decis. Noi am consultat ministerele respective. Legea spune că, în baza Ordinului Ministerului de Finanțe, între 5 și 15 aprilie se pot da salariile și asta s-a făcut. S-a comunicat și cine și-a manifestat interesul este trecut în Ordinul de ministru și publicat în Monitorul Oficial", a spus Teodorovici, după ce marți premierul Viorica Dăncilă a spus că bugetarii vor primi salariile în avans.

Primii care și-au încasat indemnizațiile în avans au fost parlamentarii.