După ce a pierdut în mod surprinzător alegerile locale, Marian Oprișan a pierdut șefia PSD Vrancea, dar este primul pe lista filialei pentru Senat, în urma unui puci, scrie presa locală.

UPDATE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri după-amiază, că lista trimisă de filiala din Vrancea a fost invalidată și în această seară va fi stabilită o nouă listă de candidaturi la Camera Deputaților și Senat.

 

"Listele de la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanșează din nou procedura și diseară vom lua decizia finală. Îmi mențin părerea că domnul Marian Oprișan nu ar trebui să candideze pentru o funcție în Parlament, nu este oportun. Este oportun să rămână vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea", a spus Ciolacu.

Întrebat de ce alți lideri locali se regăsesc pe liste, deși au avut rezultate slabe la locale, Ciolacu a explicat că a spus de la început că nu ia ”decizii paușale”, astfel că a ținut cont de contextul fiecărei organizații în parte. 

De asemenea, șeful PSD a spus că nicio persoană care este trimisă în judecată nu se va regăsi pe listele partidului de la parlamentare.

"Împreună cu colegii mei am luat decizia că pe listele PSD (la alegerile parlamentare - n.r.) nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment toți președinții de organizații fac un control la liste. Dacă cumva există vreo listă depusă, vom face adresă și va fi modificată la Birourile electorale județene", a declarat Marcel Ciolacu.

+++

Consiliul Politic Județean PSD Vrancea și-a desemnat marți seara candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, în cadrul unei ședințe care a avut loc online.

Potrivit unui comunicat al PSD Vrancea, lista de candidați la Senat va fi deschisă de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean).

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu, se mai precizează în comunicat.

Plasarea pe prima poziție a listei pentru Senat e surprinzătoare, în condițiile în care Marian Oprișan a pierdut după circa 20 de ani președinția Consiliului Județean Vrancea la alegerile locale de anul acesta și nu se află ”în grațiile” liderului PSD Marcel Ciolacu.

Presa locală relatează că ședința de marți seara este, în realitate, un puci pus la cale de Oprișan.

Ziarul de Vrancea scrie că fostul baron local, fără să țină cont de deciziile șefului său de partid și în ciuda faptului că nu mai este liderul organizației locale, a convocat o ședință și s-a pus în fruntea listei candidaților pentru Senat.

Prin această mișcare, Marian Oprișan încearcă să forțeze mâna conducerii centrale să-i dea un loc eligibil pe lista de candidați la alegerile parlamentare. 

Reuniunea PSD Vrancea a avut loc la scurt timp după ce, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al PSD de marți, deputatul Angel Tâlvăr a fost desemnat noul președinte interimar al PSD Vrancea. Tâlvăr îl înlocuiește pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a preluat imediat după locale șefia organizației de la Marian Oprișan, destituit prin votul conducerii centrale a PSD.

Deputatul Angel Tâlvăr a declarat pentru Ziarul de Vrancea că meritul pentru schimbarea lui Marian Oprișan de la conducerea organizației aparține tinerilor din partid.

”Această schimbare se datorează tinerilor din partid. Este meritul lor. Se pare că au înțeles foarte bine care este semnificația votului dat de alegătorii vrânceni la alegerile locale și că nici unul dintre noi nu este mai bun decât noi toți împreună”, a declarat noul președinte interimar al PSD Vrancea.