Polițiștii vor propune clasarea dosarului care îl privește pe șoferul autoturismului cu numere preferențiale înmatriculat în Suedia, a anunțat vineri Brigada de Poliție Rutieră.

"În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente", se precizează într-un comunicat al IGPR.

Inspectoratul General al Poliției Române mai anunță că va propune Parchetului în cursul zilei de astăzi clasarea cauzei împotriva șoferului cu numere anti-PSD.

Totodată, vor fi declanșate verificări cu privire la modul "eronat" în care a acționat Brigada Rutieră.

"Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice", se precizează în comunicat.

Luni, Brigada Rutieră a anunțat că lui Răzvan Ștefănescu i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România", faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Inițial, șeful Poliției, Ioan Buda, a susținut că lui Răzvan Ștefănescu i-a fost reținut permisul în baza Convenției de la Viena. Ulterior, el a recunoscut că motivul a fost "imoralitatea" plăcuțelor înmatriculate în Suedia.