Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) anunță că a luat decizia de a candida pentru o funcție de eurodeputat la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Platforma pe care acesta va candida va fi "una verde, deschisă, axată pe justiție socială, pe problemele cu care se confruntă tinerii, pe mediu și oportunități ale economiei verzi", domeniile cu care Ștefănuță s-a ocupat cel mai mult în actualul mandat. 

"Sunt pregătit să candidez la alegerile europarlamentare de anul viitor deoarece pe temele de care vorbesc nu vorbește aproape nimeni real în politica din România. Cred că e nevoie de cineva care să reprezinte acest curent, pe cei tineri, pe cei preocupați de mediu, sănătate mintală sau oportunitățile economiei verzi. Vreau să obțin un rezultat real pentru mișcarea verde din România. Intenționez să candidez independent, dar nu singur. Am alături de mine mulți oameni care au aceeași viziune, iar platforma noastră este deschisă”, a explicat europarlamentarul Verzilor la o conferință de presă la Sibiu.

Luna trecută, la București, Nicu Ștefănuță a pus bazele Coaliției Verde Progresiste, alături de partidele Volt, ACUM și SENS.