Președintele USR, Dan Barna, a declarat marți că decizia de prelungire sau nu a stării de alertă depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta pentru a-și susține această solicitare.

”Poziția USR este aceea că decizia privind prelungirea sau nu a stării de alertă depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susținerea unei eventuale solicitări de prelungire a acestei stări de alertă. În momentul de față, din datele pe care le avem până acum, se poate sau există posibilitatea de prelungire a acestei stări de alertă în anumite locuri. Există foarte multe zone în țară, localități, municipii, zone foarte mari, unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puțin pe datele pe care le cunoaștem”, a declarat într-o conferință de presă liderul USR, Dan Barna, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă va fi prelungită de pe data de 15 iunie cu încă 30 de zile.

USR așteaptă ca Guvernul să vină cu niște date foarte concrete, cu niște rezultate de testare care să justifice prelungirea stării de alertă.

PSD, ALDE și Pro România au anunțat că nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă.

Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă

Mai mult pe EurActiv »